tekst Pijnverlichting en afvoer van afvalstoffen, letterlijk lekkerder in uw vel- allemaal resultaat van een goede massage. Voor zwangere dames is massage een prima manier om te ontspannen, zeker wanneer er sprake is van lage rugklachten of andere lichamelijke ongemakken.

Massages & Technieken

Bij een massage benader ik de mens als één geheel, de zogenaamde holistische benadering.
Lichaam en geest werken immers nauw samen.
Dit is voor mij een reden om geen deelmassages aan te bieden, tenslotte kan de oorzaak van een klacht een hele andere zijn dan de uiting van de klacht.
Mijn massages zijn bedoeld om de lichaamsfuncties weer te normaliseren, stress en spanning te verminderen en de doorbloeding te stimuleren.
Dit zorgt vaak voor pijnverlichting en ondersteuning bij de afvoer van afvalstoffen.
Mijn therapeutische benadering zorgt ervoor dat ik ook zoek naar de oorzaak van een klacht in combinatie met de behandeling van de klacht.
Daarbij hebben veel mensen een zeer stressvol leven en nemen nog nauwelijks de tijd voor zichzelf. Een massage kan door de ontspanning in het lichaam ook ruimte bieden in het hoofd, waardoor u letterlijk lekkerder in uw vel zit.
Dit was voor mij ook de reden om een opleiding tot Coach te gaan volgen.
De combinatie Massage en Coaching is een bijzonder krachtige combinatie, voor meer informatie over Coaching en Massage klik hier.
Ook voor zwangere dames is een massage een prima manier om te ontspannen en even een moment voor zichzelf in te plannen.
Vanaf 3 maanden tot het einde van de zwangerschap is het mogelijk gemasseerd te worden, uiteraard in geval van een gezonde zwangerschap.

Ik heb daarvoor een speciaal kussen waardoor een zwangere op haar zij gemasseerd kan worden en waarbij de buik volledig ondersteund wordt.
Er bestaan ook mogelijkheden om manuele lymfedrainage toe te passen in geval van vochtophoping in de benen en voeten, uiteraard in overleg met de verloskundige.
Meer weten over de mogelijkheden van een massage tijdens uw zwangerschap


Zie mijn aanwijzingen onder Manuele Lymfedrainage voor de contra-indicaties.

Hieronder vindt u de mogelijkheden die wij momenteel aanbieden.
Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem even contact op.