tekst Therapeutische massage werkt vaak ook echt therapeutisch. Zo zorgt een regelmatige massage ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen functioneren en jezelf. Als dit ook nog gecombineerd wordt met coaching is dit een krachtige combinatie.

Coaching en massage in Barendrecht: een krachtige combinatie

Voor mij is coaching en massage in één praktijk een logische combinatie.
Een massage is een therapie bij lichamelijk problemen en kan diepe ontspanning brengen en coaching vooral bij psychische problemen. Echter een scheidslijn tussen de lichamelijke en psychische problemen is typisch een Westerse benadering. Terwijl in de Oosterse geneeskunst juist de combinatie van het lichamelijke en psychische van essentieel belang is. Mij spreekt juist deze benadering erg aan. Ik ben in mijn behandelingen vaak tegengekomen dat de lichamelijke klachten een andere oorzaak hebben dan alleen een technische lichamelijke benadering. Dat was voor mij dan ook de reden om een combinatie te maken tussen coaching en massage, een uiterst krachtige combinatie naar nu blijkt.

Levenscoach, grip op je leven……..

Coaching kan helpen om grip op je leven te krijgen. Heb je het gevoel steeds tegen dezelfde problemen aan te lopen? Of heb je het gevoel geleefd te worden zonder eigen keuzes te kunnen maken? Dan is Coaching de uitkomst.
Levenscoaching gaat vooral over het concreet maken van je levensdoelen en wat gedaan moet worden om die doelen te bereiken. Het gaat hierbij om: “Hoe bereik ik mijn doel?” en “Hoe luister ik beter naar mijn innerlijk?”. Daarbij kun je terugkijken op wat geweest is, waar je nu staat en waar je naar toe wilt.
Ik kan hiervoor gebruik maken van een aantal methodes o.a. “Voice Dialogue” en “Focussen”.
Focussen gaat vooral over het proces van luisteren naar je lijf. Je accepteert en respecteert wat er is en word je bewust van de boodschap of het gevoel van je lijf. Als coach kan ik dit proces begeleiden.
Voice Dialogue is een methode om tot meer zelfkennis en bewustzijn te komen.
Het gaat hier met name om dat de inzichten die je krijgt je weer terugbrengen bij je eigen essentie.
Verder maak ik bij de behandeling van enkelvoudige trauma’s (een eenmalige soms zeer ingrijpende gebeurtenis) gebruik van de EMDR methode, Eye Movement Desesitization and Reprocessing. Dit is een mooie en effectieve methode om bepaalde gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven van mensen, te verwerken. Soms kunnen mensen namelijk door een traumatische ervaring psychische en lichamelijke klachten ontwikkelen (zoals: angstbeelden, nachtmerries, schrikreacties, depressieve gevoelens en soms zelfs vermijdingsgedrag).

Massage, diepe ontspanning en dichter bij jezelf……..

Coaching en massage worden meestal los van elkaar aangeboden.
Coaching wordt vooral aangeboden aan mensen die om wat voor reden dan ook het gevoel hebben hun grip op het leven te verliezen of al verloren te hebben.
Coaching is voor mensen die het gevoel hebben geleefd te worden in plaats van zelf te leven.
Zo kan een levenscoach helpen bij het concreet maken van levensdoelen en vervolgens om stappen te ondernemen om die doelen te verwezenlijken.
Het gaat bij coaching dus vooral om de vraag: wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken? Je leert om jezelf te kunnen zijn en naar het eigen innerlijk te luisteren.
Met als doel meer geluk te vinden, tevreden te zijn en echt van het leven te kunnen genieten.

Massage

Massage biedt ontspanning en rust. Doordat massage de lichamelijke energie vrij kan laten stromen, word je je bewust van je eigen lichaam en durf je in te zien dat keuzes maken wellicht een oplossing voor lichamelijke spanning zou kunnen bieden. Coaching kan dan het zetje zijn om inzichten te veranderen en problemen op te lossen.
Geïnteresseerd in de coachingsmogelijkheden? U kunt me mailen of bellen voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op de locatie Barendrecht .